Σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική

Η Αισθητική Οδοντιατρική δεν αποτελεί μόνο μία ολική ανάπλαση του χαμόγελου. Προηγείται μία εκτενής συζήτηση με τον ασθενή για να προσδιοριστούν οι ανάγκες και οι προσδοκίες του και στη συνέχεια διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας για τη σταδιακή και προβλέψιμη επίτευξη αυτών των στόχων.

Στοματολογία

Η στοματολογία είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής επιστήμης η οποία ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία των νόσων που προσβάλλουν τη στοματική κοιλότητα.

Οι συνήθεις στοματολογικές παθήσεις περιλαμβάνουν: άφθες – έλκη, στοματίτιδα (χειλίτιδα και γλωσσίτιδα), λοιμώξεις (πχ έρπης, μυκητιάσεις/καντιντίαση), προκαρκινικές βλάβες, λευκοπλακία, όγκους και κύστεις των μαλακών μορίων (πχ τραυματικό ίνωμα, θήλωμα, βλεννοκήλη), όγκους και κύστεις των γνάθων (πχ αδαμαντινοβλάστωμα, οδοντογενής κερατινοκύστη), ομαλός λειχήνας, πέμφιγα, πεμφιγοειδές, μελανές βλάβες, τριχωτή, γεωγραφική γλώσσα, ξηροστομία, καυσαλγία, δυσγευσία, κακοσμία στόματος.

Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την καλύτερη μόνιμη θεραπευτική προσέγγιση για την αντικατάσταση ελλειπόντων δοντιών. Κατασκευάζονται από τιτάνιο και στη συνέχεια συνδυάζονται με αισθητικές προσθετικές αποκαταστάσεις, ανάλογα με την περίπτωση. Αποτελούν την πιο προβλέψιμη μορφή προσθετικής θεραπείας σήμερα με κλινικό ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 97.5%, σύμφωνα με έγκυρες κλινικές μελέτες.

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων πραγματοποιείται με μία σύντομη και ανώδυνη επέμβαση που δε διαρκεί περισσότερα από λίγα λεπτά της ώρας για κάθε εμφύτευμα.

LASER

Το laser χρησιμοποιείται στην Οδοντιατρική για την θεραπεία διαφόρων οδοντιατρικών προβλημάτων.

Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε laser Nd:YAG, το οποίο παρέχει έχει μεγάλο εύρος εφαρμογών όπως: θεραπεία νοσημάτων των ούλων, λήψη βιοψίας ή αφαίρεση βλαβών μαλακών μορίων, οδοντική λεύκανση, χειρουργική στόματος, ενδοδοντία.

Λεύκανση

Η πιο συχνή αισθητική οδοντιατρική θεραπεία είναι η οδοντική λεύκανση. Με τον όρο λεύκανση εννοούμε τη διαδικασία με την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε ένα πιο λευκό και λαμπερό χαμόγελο.

Είναι φυσικό πως με την πάροδο των χρόνων τα δόντια μας γίνονται πιο σκουρόχρωμα. Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετοί παράγοντες που προκαλούν δυσχρωμία στα δόντια μας. Οι σημαντικότεροι είναι το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ουσίες με χρωστικές, όπως ο καφές, το μαύρο τσάι, το κόκκινο κρασί, οι χυμοί κι τα αναψυκτικά τύπου cola.

Στην οδοντική λεύκανση χρησιμοποιείται ένας λευκαντικός παράγοντας σε μορφή gel επάνω στα δόντια. Αυτό διεισδύει στην αδαμαντίνη και την οδοντίνη των δοντιών και διασπά τις προαναφερθείσες χρωστικές που προκαλούν δυσχρωμίες.

Ορθοδοντική

Η Ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της Οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διευθέτηση των δοντιών και των γνάθων και τη βελτίωση του χαμόγελου και της στοματικής υγείας. Με τη βοήθεια της ορθοδοντικής θεραπείας αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως στραβά ή συνωστισμένα δόντια, ανώμαλη σύγκλειση και λανθασμένη θέση των γνάθων και διαταραχές των κροταφογναθικών διαρθρώσεων

Παιδοδοντιατρική